środa, 30 grudnia 2015

Delikatny kokosowy budyń inspirowany Tajlandia

Dziś na bloga wjeżdża przepis na delikatny, bardzo słodki, kokosowy budyń inspirowany kuchnią tajską. Budyń ten nie zawiera ani grama mąki. Przygotowanie tego deseru zajmuje bardzo niewiele czasu i jest wprost banalne.
Komponuje się idealnie wraz z daktylami i smażonymi orzechami nerkowca.


Składniki:
152g mleka kokosowego 
4łyżki mleka roślinnego 
35g odżywki białkowej o smaku kokosowym
40g wiórek kokosowych 

do ozdoby: 
20g nerkowców 
łyżeczka karobu
40g daktyli

Przygotowanie:
Do miski wlać mleko kokosowe z puszki, dodać mleko roślinne, odżywkę białkową i wiórki kokosowe. Wszystko zmiksować do momentu połączenia się składników w jednolitą masę. Przełożyć do naczyń bądź pojemników. Na wierzchu położyć pokrojone daktyle, podsmażone wcześniej orzechy nerkowca i posypać karobem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc, lub minimum kilka godzin.

Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz