Są poprostu przepyszne, bardzo delikatne i dość mokre, czyli takie jakie najbardziej lubię a do tego banalne i bardzo szybkie w wykonaniu. Wszystkim którzy spróbowali bardzo zasmakowały, a to chyba najlepsza z możliwych rekomendacji.
Składniki na 5 dużych babeczek:
4 białka
160g mleczka kokosowego(część stała wymieszana z płynną)
75g wiórek kokosowych
50g suszonej żurawiny
30g karobu
30g mąki jaglanej
2 łyżeczki miodu
2 łyżeczki kardamonu
4 białka
160g mleczka kokosowego(część stała wymieszana z płynną)
75g wiórek kokosowych
50g suszonej żurawiny
30g karobu
30g mąki jaglanej
2 łyżeczki miodu
2 łyżeczki kardamonu
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do foremek na babeczki i pieczemy w 200stopniach przez około 25 minut lub do suchego patyczka. Studzimy w piekarniku. Najlepiej przechowywać w lodówce, w temperaturze pokojowej staną się bardziej suche. Spokojnie można zjeść nawet do tygodnia po upieczeniu.
Smaczego! :)
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do foremek na babeczki i pieczemy w 200stopniach przez około 25 minut lub do suchego patyczka. Studzimy w piekarniku. Najlepiej przechowywać w lodówce, w temperaturze pokojowej staną się bardziej suche. Spokojnie można zjeść nawet do tygodnia po upieczeniu.
Smaczego! :)







Brak komentarzy:
Prześlij komentarz