Drugie podejście do tarty i według mnie bardziej udane, bo osiągnęłam to, co chciałam. Przy okazji wyszły z tego dwa przepisy, a oprócz ciasta do upieczenia zostały babeczki.
Składniki:
215g kaszy jaglanej
3 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu
2 jajka
2 łyżki masła orzechowego
6 łyżek mąki jaglanej
2 łyżki kakao
40g orzechów włoskich
10g wiórek kokosowych
+budyń z tego przepisu
3 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu
2 jajka
2 łyżki masła orzechowego
6 łyżek mąki jaglanej
2 łyżki kakao
40g orzechów włoskich
10g wiórek kokosowych
+budyń z tego przepisu
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną gotujemy z cynamonem przez około 20 minut. W tym czasie w misce mieszamy ze sobą jajka, kakao, masło orzechowe i miód. Dodajemy ugotowana kaszę jaglaną i mąkę. Blendujemy wszystko na jednolitą masę. Wrzucamy orzechy włoskie i mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy na tarte i wygładzamy wierzch. Na wierzch wylewamy masę budyniową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez mniej więcej godzinę. Studzimy w piekarniku. Podajemy z wiórkami kokosowymi i kakaowymi.
Kaszę jaglaną gotujemy z cynamonem przez około 20 minut. W tym czasie w misce mieszamy ze sobą jajka, kakao, masło orzechowe i miód. Dodajemy ugotowana kaszę jaglaną i mąkę. Blendujemy wszystko na jednolitą masę. Wrzucamy orzechy włoskie i mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy na tarte i wygładzamy wierzch. Na wierzch wylewamy masę budyniową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez mniej więcej godzinę. Studzimy w piekarniku. Podajemy z wiórkami kokosowymi i kakaowymi.
Pozostałą część masy z kaszy jaglanej przekładamy do foremek na babeczki.
Smacznego! :)











Brak komentarzy:
Prześlij komentarz