Jego smak przypomina mi ciasta, którymi zajadalam sie w dzieciństwie będąc szczęśliwym grubaskiem, az miło powrócić do takich smaków i wspomnień, tym razem bez wyrzutów sumienia bo w bardzo zdrowej wersji wliczonej w makro :)
Składniki:
22 g mąki kokosowej
1 jajo
30g odzywki białkowej
14g kakao
6 łyżek jogurtu sojowego/mleka lub 4 łyżki gęstego jogurtu
4 łyżki wody
20g masła migdałowego
+ dodatki: u mnie
80g wiśni mrożonych
14g kakao
Woda do uzyskania gęstej konsystencji
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w dużym kubku. Masło orzechowe "wrzucamy" w środek i przykrywamy ciastem. Wstawiamy do mikrofali na duża częstotliwość i nastawiamy na 3 minuty. Po upływie czasu odwracamy kubek i wykładamy ciasto na talerzyk, polewamy rozmieszanym z woda kakao i dodajemy owoce.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz