niedziela, 17 kwietnia 2016

Baaaardzo czekoladowe brownie


Składniki:
1 jajo
3 białka
3 żółtka
40g kakao
110g mąki z ciecierzycy
15g mąki kokosowej
140g gorzkiej czekolady
4 łyżki oliwy z oliwek
szklanka orzechów włoskich
2 łyżki cukru kokosowego lub innego słodzidła

Przygotowanie:
3 białka ubijamy na w miarę sztywna pianę, dodajemy cukier kokosowy, mąkę kokosową, mąkę z ciecierzycy i żółtka. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Do miski wrzucamy posiekaną czekoladę, jajo i kakao. Dolewamy trochę wrzątku, żeby czekolada łatwiej się roztopiła. Miksujemy ponownie. Dodajemy do masy oliwy z oliwek i orzechy włoskie. Całość mieszamy dopóki wszystkie składniki się nie połączą. Masę wylewamy do wcześniej natłuszczonej formy. Pieczemy przez 20 minut  w 200stopniach z termoobiegiem. Studzimy w piekarniku.
Smacznego! :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz