Składniki:
1 średni banan
2 szklanki amarantusa ekspandowanego
2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych
2 jajka
1 1/2 łyżki melasy buraczanej
3/4 szklanki mleka
2 mandarynki
2 szklanki amarantusa ekspandowanego
2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych
2 jajka
1 1/2 łyżki melasy buraczanej
3/4 szklanki mleka
2 mandarynki
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka, dosypujemy płatki owsiane i amarantus ekspandowany. Do składników dodajemy wcześniej rozgnieciony banan i cząstki mandarynek. Dolewamy melasę z buraka i mleko. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą dopóki składniki nie połączą się ze sobą. Łyżką formujemy duże ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 15 minut.
Proponuje zajadać się nimi z jogurtem naturalnym i kiwi, które nieco równoważą słodycz ciasteczek.
Do miski wbijamy jajka, dosypujemy płatki owsiane i amarantus ekspandowany. Do składników dodajemy wcześniej rozgnieciony banan i cząstki mandarynek. Dolewamy melasę z buraka i mleko. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą dopóki składniki nie połączą się ze sobą. Łyżką formujemy duże ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 15 minut.
Proponuje zajadać się nimi z jogurtem naturalnym i kiwi, które nieco równoważą słodycz ciasteczek.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz