wtorek, 8 marca 2016

Czekoladowe ciasto jaglane pod pierzynką

Jest bardzo słodkie, na długo syci i ma baaaardzo czekoladowy smak! Czyli ma kilka cech z idealnego ciasta. Świetnie sprawdzi się jako szybkie śniadanie :)


Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
4 łyżki kakao
6 łyżek wiórek kokosowych
4 białka
łyżka erytrolu
łyżeczka kardamonu
łyżeczka cynamonu
łyżeczka sproszkowanego imbiru
duży banan

Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy z przyprawami przez około 25 minut. Po ugotowaniu kaszy dodajemy do niej kakao i wiórki kokosowe. Słodzimy erytrolem.  Całość mieszamy do połączenia się składników i wykładamy do formy do pieczenia. Na wierzch wykładamy pokrojonego banana.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę wylewamy na masę z kaszy jaglanej.
Całość pieczemy przez godzinę w 150 stopniach, a następnie przez 20 minut w 220 stopniach.
Studzimy w piekarniku.
Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz