Składniki na babeczki:
1/3 szklanki białej kaszy gryczanej
40g mąki kokosowej
30g pasty kokosowej
50g suszonych daktyli
4 jajka
5 białek
1/3 szklanki białej kaszy gryczanej
40g mąki kokosowej
30g pasty kokosowej
50g suszonych daktyli
4 jajka
5 białek
Łyżka erytrolu
Składniki na czekoladę:
25g tłuszczu kakaowego
15g kakao
10g miodu
25g tłuszczu kakaowego
15g kakao
10g miodu
Przygotowanie:
Kaszę moczymy przez noc w wodzie, następnie płuczemy dwa razy. Wstawiamy do garnka i gotujemy przez ponad 20minut z erytrolem, do momentu kiedy kasza lekko się rozgotuje. Odcedzamy z nadmiaru wody. Przekładamy do miski i dodajemy mąkę kokosową, jajka, białka, pastę kokosową i drobno pokrojone suszone daktyle. Całość mieszamy, aż do momentu połączenia się wszystkich składników. Pieczemy w 200stopniach przez około 20minut.
Kaszę moczymy przez noc w wodzie, następnie płuczemy dwa razy. Wstawiamy do garnka i gotujemy przez ponad 20minut z erytrolem, do momentu kiedy kasza lekko się rozgotuje. Odcedzamy z nadmiaru wody. Przekładamy do miski i dodajemy mąkę kokosową, jajka, białka, pastę kokosową i drobno pokrojone suszone daktyle. Całość mieszamy, aż do momentu połączenia się wszystkich składników. Pieczemy w 200stopniach przez około 20minut.
W garnuszku rozpuszczamy olej kakaowy. Dodajemy kakao. Zdejmujemy z palnika, słodzimy miodem i dokładnie mieszamy aż do rozpuszczenia. Polewą oblewamy ostudzone babeczki.
Smacznego! :)
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz