Są poprostu genialne! W smaku przypominają tiki taki, czyli jedne z ukochanych czekoladek z dzieciństwa. Tylko tym razem dużo zdrowsza wersja i nie aż tak słodka
..tak czy inaczej są świetne i polecam każdemu łakomczuchowi słodyczy :)
Składniki na spód:
30g płatków kasztanowych
30g oleju kokosowego
..tak czy inaczej są świetne i polecam każdemu łakomczuchowi słodyczy :)
Składniki na spód:
30g płatków kasztanowych
30g oleju kokosowego
Przygotowanie: Płatki kruszymy na drobno. Olej kokosowy roztapiamy i łączymy z płatkami kasztanowymi. Wykładamy na dno foremek.
Składniki na masę:
30g masła orzechowego z orzechów arachidowych z dodatkiem wiórków kokosowych(alternatywa: 25g masła orzechowego + 5g wiórek kokosowych)
30g masła orzechowego z orzechów arachidowych z dodatkiem wiórków kokosowych(alternatywa: 25g masła orzechowego + 5g wiórek kokosowych)
Przygotowanie: Malutką łyżeczką nakładamy masę na spód z oleju kokosowego i płatków kasztanowych.
Składniki na drugą masę:
25g masła orzechowego z orzechów arachidowych z dodatkiem wiórków kokosowych(alternatywa: 20g masła orzechowego +5g wiórek kokosowych)
4 łyżeczki stałej części z mleczka kokosowego
2 łyżeczki kakao
25g masła orzechowego z orzechów arachidowych z dodatkiem wiórków kokosowych(alternatywa: 20g masła orzechowego +5g wiórek kokosowych)
4 łyżeczki stałej części z mleczka kokosowego
2 łyżeczki kakao
Przygotowanie: Mleczko kokosowe wraz z kakao łączymy z masłem orzechowo kokosowym lub masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi łączymy ze sobą. Malutką łyżeczką nakładamy kakaową masę na wcześniej wyłożoną masę i spód z oleju kokosowego i płatków kasztanowych.
Składniki na polewę:
30g oleju kokosowego
10g kakao
8g erytrolu lub innego słodzika
30g oleju kokosowego
10g kakao
8g erytrolu lub innego słodzika
Przygotowanie: Do roztopionego oleju kokosowego dodajemy kakao i erytrol. Tak przygotowaną polewą oblewamy składniki w foremkach.
Całość ląduje do zamrażarki na kilka godzin. Czekoladki proponuję przechowywać pojedynczo zawinięte w folię aluminiową w lodówce.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz